Het project vermindert drastisch het energieverbruik dankzij de verhoogde isolatie van gevels en de eliminatie van koudebruggen. De smalle oorspronkelijke balkons worden afgebroken en vervangen door nieuwe, meer gebruiksvriendelijke driehoekige terrassen. De variatie in oriëntatie van de terrassen zorgt voor een dynamische ritme die de esthetiek van de gevels verbetert. Goed georiënteerd, dienen ze als zonwering en zijn uitgerust met thermische onderbreking. De terrassen zijn functioneler en zullen mischien minder als opslag dienen.

De hooge isolatie van het gebouw, door de vervanging van het schrijnwerk en de isolatie van de muren en het dak, leidt tot een vermindering van de verliezen door transmissie, maar ook, door de betere afdichting van de gebouwschil, tot het verminderen van de verliezen door infiltratie. Het verwarmingsbehoefte wordt aldus met 40% verminderd.

Het vereiste vermogen in de nieuwe configuratie is ongeveer 240 kW, wat ertoe leidt dat de vervanging van de ketels voorgesteld wordt door 2 kleinere ketels, die elk de behoefte aan verwarming van warm water voor huishoudelijk gebruik kunnen dekken, en dus slechts één ketel hebben die in de zomer werkt.