De steenkoolmijn van Beringen is opgericht in 1907 en was één van de zeven mijnsites van het Kempense-steenkoolbekken. In 1989 is de site gesloten en in 2013 beschermd als monument. De mijnsite is gelegen aan de voet van twee terrils en wordt onder de naam Be-mine herontwikkeld; waaronder reeds een zwembad, Avonturenberg en mijnmuseum zijn ondergebracht.

Een van de belangrijke gebouwen van de historische site Beringen-Mijn (Limburg), is het voormalige vestairegebouw. Samen met a2o Architecten werken we aan de herbestemming van het vestairegebouw en een avontuurlijke buitenspeelplaats voor de kleuter- en basisschool Het Mozaïek en De Horizon. Fris in het Landschap neemt deel aan de inrichting van de buitenruimte et de stedenbouwkundige integratie van de site.

Een brede trap van gelijkvloers naar de verdieping strijkt tussen de bestaande betonstructuur omhoog. De ontvangstruimte ligt centraal in de gangzone; een naar binnen gekeerde ruimte die gebruikt kan worden voor gezamenlijke activiteiten. In tegenstelling tot deze oriëntatie zijn de kleuterklassen op het gelijkvloers naar buiten gericht. Door de integratie van vides aan de voorgevel ontstaat er een boeiende interactie tussen de verschillende verdiepingen en klassen. Hierdoor wordt er voor de kleuterklassen een overdekte buitenzone gecreëerd, die overgaat in een avontuurlijke buitenspeelplaats, ontworpen door Fris in het Landschap.