Het project «Donderberg» betreft de bouw van een kleuterschool voor 168 kinderen met conciërgewoning in Neder-Over-Heembeek.
Behalve als school, zal het gebouw eveneens gebruikt worden door verschillende wijkverenigingen en voor plaatselijke evenementen. Bovendien zal de speelplaats buiten de schooluren toegankelijk zijn voor alle buurtbewoners.

Het schoolgebouw werd ontworpen binnen de gedachte van Brede Scholen. De constructie laat toe om op termijn de functie te wijzigen aangezien alle binnenwanden niet- dragend zijn.
De nieuwe kleuterschool bestaat uit drie bouwlagen, wat overeenkomt met de gemiddelde bouwhoogte in de directe omgeving. De inspringing ten opzichte van het perceel, de uitsparingen in het volume en de dynamiek van de gevels zijn elementen die de publieke uitstraling van de school in de residentiële wijk mee bepalen. Het spel van kleurvlakken en raamopeningen vormt een ludieke verwijzing naar de belangrijkste gebruikers, namelijk de allerkleinsten.

Het doel van het project is om de "passieve standaard" te bereiken en naar een "nul energie" -project te evolueren. De school is een van de weinige passiefschoolgebouwen gecertificeerd door de PMP in België