Het Blomme-gebouw is beschermd in zijn geheel sinds 1933 voor zijn architecturale, historische en erfgoedwaarde. Deze site van een oude brouwerij is een van de zeldzame voorbeelden van de modernistische industriële architectuur in Brussel. Voor de herbestemming heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het gebouw de functie van kunstencentrum gegeven.

AAC vervolledigt de renovatie van het Blomme-gebouw, die reeds begonnen was in 2007, in het kader van de verhoging van de bezoekerscapaciteit en de verbetering van de energetische prestaties van het gebouw met respect voor het erfgoed. Het doel van dit project is om de integriteit en de consistentie van de bestaande volumes te behouden en de nodige diensten te integreren als een duidelijke toevoeging van het gebouw. De renovatie liet toe om de verschillende activiteiten van het kunstencentrum te optimaliseren en zo het culturele leven van de wijk en zijn toeristische aantrekkingskracht verder te ontwikkelen.

Het project omvat de modernisering van het gebouw met een toegang tot het panoramisch dakterras, de herinrichting van een auditorium en een polyvalente zaal, het installeren van een noodtrap, het toevoegen van keukens en toiletten, de herontwikkeling van de technische ateliers en de verbetering van de energetische prestaties van het gebouw (isoleren van het dak, isoleren van de muren langs de binnenzijde, vervangen van het schrijnwerk door dun dubbel glas en de installatie van geothermische putten en een koelgroep).